HGSS ČAPLJINA

24/7/365

Edukacijski centar u Počitelju bio je tema sastanak HGSS Čapljina i UO GSSuBiH

Dana 14.10.2024. godine u prostorijama HGSS Stanice u Čapljini održan je sastanak na kojem su sudjelovala četiri člana HGSS Čapljina i četiri člana Upravnog odbora GSSuBiH.

Na samom početku pročelnica stanice Marijana održala je kratku prezentaciju u trajanju od 30 min. Prezentacijom se dotakla važnih značajki vezanih za samu lokaciju Edukacijskog centra ističući mjesto Počitelj kao mjesto sa osebujnom povijesti zbog koje je proglašen zaštićenim područjem i nacionalnim spomenikom.

Također je istaknula ovu lokaciju kao potencijalno strateško mjesto, s obzirom da se nalazi na samo 10 minuta od centra grada Čapljine i otvorenjem novog mosta Hercegovina omogućena je odlična povezanost između ne samo lokalnih službi nego i regionalnih.

Članovima UO GSSuBiH su predstavljene planirane aktivnosti projekta uspostave Edukacijskog centra koji se realizira u sklopu projekta “EU za lokalne zajednice”, koji financira Europska unija u BiH, a provodi CPCD sa partnerskom organizacijom HELP. Prezentacija je obuhvatila i plan korištenja centra za edukacije i treninge koji će do travnja 2025. biti na raspolaganju pripadnicima gorskih službi spašavanja iz cijele Federacije BiH, kao i svim žurnim službama grada Čapljine.

Članovi UO pokazali su veliku zainteresiranost i podršku u daljnjim aktivnostima odlukom da će se ovaj Centar prihvatiti službeno na sljedećoj sjednici UO, kao centar od važnosti za Savez gorskih službi spašavanja. Zaključno je istaknuto da će se po otvaranju centra u Plan rada Saveza uključiti provođenje edukacija, treninga i ostalih aktivnosti u prostorijama Edukativnog centra.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hgsscapljina.com kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

error: HGSS Čapljina content is protected !!