Što je GSS?

GSS je volonterska služba koja koristi svoje znanje i tehnike za spašavanje unesrećenih osoba.

Facebook

Posjetite nas na našoj facebook stranici. Na facebook stranici objavljujemo naš sadržaj.

Instagram

Posjetite nas na našoj instagram stranici. Na instagram stranici objavljujemo naš sadržaj.

YouTube

Posjetite nas na našem YoutTube kanalu. Na YT kanalu objavljujemo video sadršaj naših vježbi i akcija.

O nama

Gorska služba spašavanja je volonterska, nevladina i neprofitna udruga. Okuplja gorske spašavatelje iz cijele Bosne i Hercegovine, spasilačke službe i klubove koji se bave potragom i spašavanjem na zemlji, pod zemljom, na vodi i pod vodom. Osnovni ciljevi gorske službe spašavanja su sprječavanje nesreća, spašavanje u neurbanim i nepristupačnim područjima, pružanje medicinske prve pomoći u izvanrednim okolnostima uz primjenu posebnih stručnih znanja i upotrebu tehničke opreme.
Kroz školovanje i usavršavanje Gorska služba nastoji osigurati što bolju kvalitetu i efikasnost pri spašavanju ali i preventivnom sprječavanju planinarskih nesreća. Želja GSSuBiH je obučiti i opremiti spasilačke timove koji će kroz 24 sata, 365 dana u godinu biti spremni odgovoriti na sve izazove na cijeloj teritoriji BiH.
Hercegovačka gorska služba spašavanja, Stanica u Čapljini osnovana je 2017. Godine, čime je postala i član saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini GSSuBiH.
Osnivanjem smo sudjelovali u brojim akcijama, kako u našem gradu, tako i u drugim gradovima pomažući kolegama u potragama i akcijama.

Biti na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje, te ostaviti toplinu svoga doma kako bi pomogli nekome tko nas ne poznaje niti mi njega, i možda ga više nikad nećemo ni vidjeti, to mogu samo volonteri, Gorski spašavatelji, koji to rade bez naknade za svoj rad a imaju krajnje ozbiljan pristup svom radu.

error: HGSS Čapljina content is protected !!