PRIJAVE SU OTVORENE 365 DANA U GODINI.

 Članovi stanice mogu biti sve osobe starije od 18 godina koje su spremne svoje vrijeme besplatno staviti na raspolaganje kako bi se spasio ljudski život i imovina.
Članstvo u stanici je dobrovoljno, te time član prihvaća ciljeve I zadatke stanice.
Po pozivu krećemo u potragu ili akciju, za izgubljenim osobama u nepristupačnim područjima kojima je naša pomoć potrebna. Kroz godine rada i obuke članovi mogu odabrati jednu ili više djelatnosti koje nudi gorska služba spašavanja. U početku se zahtjeva SAR (Search and Rescue) tečaj, te medicina gorskog spašavanja, koji su uvjet za tečaj ljetnih/zimskih tehnika spašavanja.
Po završetku navedenih tečajeva, kroz obuke, rad i djelovanje u stanici i savezu GSSuBiH, nudi se mogućnost za dodatnim školovanjem iz različitih oblasti kao što su voditelj potrage, digitalni kartograf, K9 timovi, član komisije za kopneno spašavanje, za spašavanje na vodi i pod vodom, medicinski i speleospasilački timovi.
Svaki član je dužan raditi na sebi kako bi u svakom trenutku bio sposoban fizički i psihički odgovoriti na bilo koji izazov koji se stavi ispred njega u bilo kojem vremenu i trenutku.
Članovi gorske službe spašavanja rade sve ono što drugi ne mogu, ne znaju ili neće, pri tome ne uzimajući nikakvu naknadnu za svoj rad.
info@hgsscapljina.com
063 131 121

error: HGSS Čapljina content is protected !!