HGSS Čapljina

24/7/365

Po pozivu zapovijednika “DVD Stolac” gosp. Slađana Marića izlazimo na teren provjeriti stanje sa dimnjacima koji se nalaze na zgradama gdje je onemogućen pristup istim.

Korištenjem drona utvrđeno je, da su dimnjaci jako oštećeni te da prijeti njihovo urušavanje na krovišta i da je samim time ugrožena sigurnost svih stanara okolnih zgrada, kao i sigurnost svih prolaznika. Stanje na terenu je takvo da “DVD Stolac” uz pomoć lokalne vlasti osigurava “hitno” auto dizalicu da se spašavatelji stanice “HGSS Čapljina” približe do oštećenih dimnjaka uz korištenje specijalnih tehnika u takvim situacijama.

U zajedničkoj koordinaciji svih službi grada Stoca skupa sa članovima “HGSS Čapljina” uspješno su uklonjena 4 dimnjaka koja su prijetila urušavanjem te je očišćeno nekoliko krovišta od krhotina cigle, koji su bili posljedica razornog potresa, koji je pogodio područje Hercegovine pa i šire.

Djelovanje gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini na području pogođenom potresu sa ovim ne prestaje, nego se nastavlja i sutra kako bi se uklonile sve opasnosti po građane grada Stoca.
Osim spašavatelja “HGSS Čapljina”, u akciji je sudjelovao i naš kolega “GSS Mostar”.

error: HGSS Čapljina content is protected !!