Zajednički službeni trening K9 tima i potkomisije za osmatranje iz zraka

HGSS Čapljina

K9 Trening

Održan treći službeni trening K9 odjela saveza GSSuBiH
U dane vikenda 19/20.03.2022. godine na Matinskom Visu kod Žepča održan je trening K9 odjela . Na treningu su aktivno sudjelovala 2 licencirana potražna tima iz stanica HGSS Čitluk te HGSS Čapljina te 6 mladih potražnih timova koji su u fazi obuke iz stanica HGSS Čitluk ,HGSS Čapljina, GSS HBŽ, GSS Široki Brijeg te GSS Žepče. Osim vježbi motivacije ,poslušnosti te simulacijama potrage za nestalim osobama na ovom treningu održano je polaganje poslušnosti , kao preduvjet za izlazak na polaganje za licencu potražnog tima, za potražni tim stanice GSS Žepče.
Zahvaljujemo se planinarskom društvu Vis Žepče koji je za potrebe treninga ustupio planinarski dom za smještaj te stanici GSS Žepče kao domaćinu treninga

Trening potkomisije za osmatranje iz zraka

Održan prvi trening potkomisije za osmatranje iz zraka saveza GSSuBiH
U dane vikenda 19/20.03.2022. godine na Matinskom Visu kod Žepča održan je trening potkomisije za osmatranje iz zraka saveza GSSuBiH . U skolopu treninga uvježbavao se i testirao rad s termovizijskim kamerama u noćnim uvjetima te se dnevna pretraga terena s dronovima bez termovizijske kamere. Na treningu je sudjelovalo 7 članova s 9 dronova iz stanica HGSS Čapljina, HGSS Posušje , HGSS Čitluk te GSS Žepče.
Zahvaljujemo se planinarskom društvu Vis Žepče koji je za potrebe treninga ustupio planinarski dom za smještaj te stanici GSS Žepče kao domaćinu treninga.

error: HGSS Čapljina content is protected !!